Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αρχείο κατηγορίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Επίσκεψη – πεζοπορία των μαθητών της Β’ Γυμνασίου στη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα.

Επίσκεψη – πεζοπορία των μαθητών της Β’ Γυμνασίου στη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Χάνι του Εμίν Αγά

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου στο Χάνι του Εμίν Αγά που στεγάζει σήμερα την έκθεση του Μουσείου Πολέμου 1912-13.
Κειμήλια, φωτογραφικό υλικό και πίνακες ζωγραφικής του Κενάν Μεσαρέ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών χάρη σε μια εξαιρετική ξενάγηση.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β’ Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και το Σάββατο 1-2 Δεκεμβρίου 2023.

Έγινε επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, στο Λευκό Πύργο, στα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και μια σύντομη βόλτα στο Θερμαϊκό.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στo CERN (Γενεύη)

Από 21-27/11/2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σαράντα πέντε μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου και τεσσάρων εκπαιδευτικών στο ερευνητικό κέντρο CERN.

Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν η Βενετία. Η σύντομη περιήγησή μας στη Βενετία περιελάμβανε επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου (ναός του Αγ. Μάρκου,  Πύργος, ρολόι των Μαυριτανών, παλάτι των Δόγηδων, γέφυρα των Στεναγμών) και σε εργαστήριο επεξεργασίας γυαλιού murano. Ακολούθησε μια σύντομη γνωριμία με την πόλη του Μιλάνο (Duomo, Σκάλα του Μιλάνο, βασιλικό παλάτι, Galleria Vittorio Emanuele).

Την επόμενη μέρα αναχωρήσαμε για Γαλλία με προορισμό την Ανμάς, πόλη στα σύνορα με την Ελβετία (14 χλμ από Γενεύη), μέσω του τούνελ St Bernard. Την Παρασκευή περιηγηθήκαμε στην πόλη της Γενεύης (ΟΗΕ, πλατεία των Εθνών, ρολόι, καθεδρικός Αγίου Πέτρου, Δημαρχείο, σπίτι Ιωάννη Καποδίστρια, σπίτι Ρουσσώ ).  Η προγραμματισμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του CERN έγινε στις 13:30. Αρχικά, έγινε μια ενημέρωση για τη δράση και το στόχο του CERN από την κα Αβραμίδου Ραχήλ, ερευνήτρια του CERN για περισσότερα από 20 χρόνια. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και επισκεφτήκαν εναλλάξ τις εγκαταστάσεις του πειράματος ALICE (που μελετά τις συγκρούσεις πυρήνων μολύβδου σε πολύ υψηλή ενέργεια) καθώς και το Κέντρο Ελέγχου του CERN, ξεναγήθηκαν και συζήτησαν με την κα Δέσποινα Χατζηφωτιάδου. Το Σάββατο ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής με στάση στη Λωζάνη, προκειμένου να επισκεφτούμε το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Ακολούθησε μια διανυκτέρευση στο Μιλάνο και την επόμενη μέρα το πλοίο της επιστροφής προς Ηγουμενίτσα.

Ήταν μια εκδρομή που μάθαμε, γελάσαμε, είδαμε μέρη, ανθρώπους και λειτουργήσαμε ως ομάδα. Γυρίσαμε γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις….

 

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΝΙΚΗ

DAYRISE ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ARMONIA TRAVEL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ALEXANDRIS

 

Κινητικότητα Erasmus+ στη Βουδαπέστη

Από τις 23 ως τις 28 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη κινητικότητα
εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122 με θέμα
«We dream the M.U.S.I.C: Modern, Unlike, Social, Inclusive Class». Τίτλος του ευρωπαϊκού
επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν «Diversity, Equitity and Inclusion».

Τέσσερις εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα ώστε να καλλιεργήσουν νέες
μεθόδους επικοινωνίας με τους μαθητές, βοηθώντας τους να εκφράζουν πιο
αποτελεσματικά τις ανάγκες τους, για να συνεργάζονται μεταξύ τους με έναν πιο
εποικοδομητικό τρόπο. Το πρόγραμμα στόχευε στη βελτίωση της συμπεριληπτικότητας,
και  ομαδικότητας των μαθητών με την ενεργή εμψύχωση των εκπαιδευτικών, μέσω νέων
δημιουργικών τεχνικών. Οι εκπαιδευτικοί μας και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από
Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Εσθονία έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να γίνουν πιο
δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.

Δεύτερη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122

Στις 19-24 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η δεύτερη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122 με θέμα «We dream the M.U.S.I.C: Modern, Unlike, Social, Inclusive Class». Τίτλος του ευρωπαϊκού επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν » From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach» με αντικείμενο τη διεπιστημονική προσέγγιση μάθησης για την απόκτηση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, εισάγοντας τους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics). Οι 4 συνάδελφοι που συμμετείχαν αντάλλαξαν καλές πρακτικές με συναδέλφους από Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιρλανδία και Ιταλία μεταφέροντας την ευρωπαϊκή εμπειρία γεμάτοι ικανοποίηση και ενθουσιασμό. Αναμένουμε τις επόμενες κινητικότητες!

Εργο eTwinning με τίτλο «A world of lakes» για τους μαθητές της α γυμνασίου

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχανε σε έργο eTwinning με τίτλο «A world of lakes». Συνεργαστήκανε με συμμαθητές τους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και μάθανε για τις λίμνες των άλλων χωρών.

https://youtu.be/XhibRiAlgmI

 

Η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122

Στις 24-29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122 με θέμα «We dream the M.U.S.I.C: Modern, Unlike, Social, Inclusive Class». Τίτλος του ευρωπαϊκού επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν » 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communicion and Collaboration in Schools» με αντικείμενο τις 4 βασικές δεξιότητες που πρέπει να προωθούνται στα σχολεία του 21ου αιώνα. Οι 4 συνάδελφοι που συμμετείχαν υλοποίησαν μετακίνηση «green travel», αντάλλαξαν καλές πρακτικές με συναδέλφους από Γαλλία, Πορτογαλία και Ολλανδία και μετέφεραν την ευρωπαϊκή εμπειρία γεμάτοι ικανοποίηση και ενθουσιασμό.

Ενημέρωση των μαθητών της β΄ γυμνασίου για τα άτομα με αναπηρία

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της β΄ γυμνασίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της ζωής, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Αρχείο

Translate »