Αρχική » 2024 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ   Φεβ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Παράταση υποβολής έργων για το μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας και ζωγραφικής

Η προθεσμία υποβολής μαθητικών έργων φωτογραφίας και ζωγραφικής για το διαγωνισμό «Το τέλος της μικρής μας πόλης. Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο…» παρατείνεται ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή των μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» σε ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 συμμετείχαν στη ραδιοφωνική εκπομπή “Europe Direct – Το σημείο επαφή σας με την Ευρώπη”  που διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – EUROPE DIRECT – ΗΠΕΙΡΟΥ, με οικοδεσπότη τον κ. Γκόλα Δημήτριο, στον φιλόξενο σταθμό της ΕΡΤ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό παραγωγό του σταθμού, κ. Τζόκα Παναγιώτη. Οι συμμετέχοντες μαθητές στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρουσίασαν τους στόχους που έχουν θέσει, τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει και θα υλοποιήσουν, καθώς και το διαφορετικό που μπορεί να συνεισφέρει το Μουσικό Σχολείο σε αυτό το πρόγραμμα.

 

Συμμετοχή των senior ambassadors στην επιμορφωτική ημερίδα στις 6-11-2023

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) για το σχολικό έτος 2023 – 2024, το οποίο υλοποιείται από  το Γραφείο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με υπεύθυνο τον κ. Χάρη Κούντουρο, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με Ακαδημαϊκή Συντονίστρια την Καθηγήτρια Φωτεινή Ασδεράκη, υλοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα στα Ιωάννινα στις 6/11/2023, στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής. Η ομάδα των Senior Ambassadors του σχολείου μας συμμετείχε για πρώτη φορά.

Οι Junior ambassadors με εθελοντές κατασκευάζουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Junior ambassadors με εθελοντές κατασκευάζουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαθαίνουν και ενημερώνουν ταυτόχρονα. Τα αστέρια θα γίνουν δώρα αγάπης σε παιδιά με αναπηρία.

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Σήμερα, 24/1/2024, οι Senior και Junior Ambassadors, καθώς και εθελοντές μαθητές του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικοινώνησαν διαδικτυακά με τον ευρωβουλευτή κ.Μεϊμαράκη Ευάγγελο, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε με συντομία τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτησε με τους μαθητές της και απάντησε σε ερωτήματα, καθώς βασικός στόχος του προγράμματος EPAS είναι η γνωριμία των μαθητών με τους ευρωβουλευτές και τον ρόλο τους στο ΕΚ, ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή των νέων στα κοινά ως ενεργοί πολίτες και στις ευροεκλογές, στην υιοθέτηση των ανθρώπινων αξιών για τη θωράκισή τους από τους κινδύνους και στις πολιτικές που ακολουθεί η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση. Τη συνάντηση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές μας με τον Ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ωδή στη χαρά, Μπετόβεν) και ένα δημοτικό τραγούδι.

 

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+

Μέλη των Senior  Ambassandors του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης για το έτος 2024, που διοργάνωσε το ΙΚΥ, ως Εθνική Μονάδα Erasmus+, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, στα Ιωάννινα την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος.

Οι Senior Ambassandors στην εκδήλωση με θέμα » ERASMUS+ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Μέλη των Senior Ambassandors εκπροσώπησαν το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων στην εκδήλωση με θέμα » ERASMUS+ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου (EUROPE DIRECT), την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

2023-12-12-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-Erasmus

 

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

1.Δελτίο_τυπου_ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΜΑΘΗΤΩΝ_2024_v3

ΕΞΕ – 7666 – 2024 – Διαβίβαση Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας- Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

2024_01_23 _Φ251_7175_Α5_ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ_2024_ΑΔΑ 62ΠΩ46ΝΚΠΔ-ΩΨ9

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΣΕΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ΑΣΣΥ 2024_ΑΔΑ 9ΛΗΧ6-6ΡΘ

Ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος

ΕΞΕ – 6301 – 2024 – Ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Αρχείο

Translate »