Αρχική » Χωρίς κατηγορία

Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Διάχυση αποτελεσμάτων του προγράμματoς ERASMUS+ KA1

Ερωτηματολόγιο για τις Ευρωεκλογές

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που συμμετέχει την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας, εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, μαθητές και εκπαιδευτικοί του έργου eTwinning «I WILL SURVIVE!” στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας, καθώς και οι μαθητές από σχολείο EPAS της Ρουμανίας, απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικό με τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων έτους 2024 – Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 2024

2024-5-14 Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 2024.

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΕΚ_ΕΙΔΙΚΩΝ_ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ_ΣΥΝΟΛΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΓΙΑ_ΕΚ_ΜΟΥΣΙΚΩΝ_ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ_2024

ΥΑ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2024 – ΤΕΛΙΚΟ

Διενέργεια έρευνας για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και την αποτίμηση της έκτασης των περιστατικών της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.) στο πλαίσιο του ν. 5029/23 «Ζούμε Αρμονικά Μαζί. Σπάμε τη Σιωπή»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., διεξάγει έρευνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για την αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης των περιστατικών της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.).

48796_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΡ_ΙΕΠ_ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΒΙΕ

ΣΥΝ_5_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ενημερωτικό γονέα

Ενημερωτικό μαθητών

Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» με «eTwinnning School Label»

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» λαμβάνει Ευρωπαϊκή Διάκριση με την απονομή της «Ετικέτας Σχολείου eTwinning 2024-2025» για πρώτη φορά μεταξύ 57 σχολείων στην Ελλάδα και 928 σε όλη την Ευρώπη. Η ομάδα eTwinning αναγνωρίζει τη συμμετοχή και την αφοσίωση όχι μόνο των eTwinners μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρου του σχολείου που υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning και βραβεύεται με ετικέτες εθνικές και ευρωπαϊκές  για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη. Βασικά κριτήρια για την απονομή της ετικέτας αποτελούν η ηλεκτρονική ασφάλεια, η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια, το πνεύμα της ανανέωσης και της αλλαγής στην εκπαιδευτική και ευρύτερη κοινότητα, η πρωτοτυπία και η έμπνευση που διαχέεται από ένα συμπεριληπτικό και καινοτόμο σχολείο.  Το σχολείο μας φέροντας τον τίτλο  «Etwinning School 2024-2025» είναι έτοιμο και πρόθυμο για ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που προάγουν τη βιωματική μάθηση, τη δημιουργικότητα, τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας, τη διαπολιτισμικότητα. Η επιτυχία αυτή αποτελεί επιστέγασμα μιας αγαστής συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με τη στήριξη της ομάδας eTwinning.

eTwinning «Ι WILL SURVIVE!»

Στο πλαίσιο του έργου eTwinning «Ι WILL SURVIVE!» που συμμετέχουν μαθητές της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας, οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων χωρών (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Κροατία, Πορτογαλία), πήραν μέρος σε συνεργατικές δραστηριότητες για τον υγιεινό τρόπο διατροφής και για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025

Η διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025 ορίζεται στην εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και στο  επεξηγηματικό έγγραφο της διαδικασίας εισαγωγής.

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο στο Μουσικό Σχολείο πέραν της αίτησης συμμετοχής στις εν θέματι εξετάσεις και τα κάτωθι έγγραφα:
1) λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του/της υποψηφίου/ας
2) αντίγραφο ταυτότητας γονέων/κηδεμόνων ή αντίγραφο ταυτότητας γονέα/κηδεμόνα
3) δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή, απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οριστική δικαστική απόφαση) αν και εφόσον δεν υφίσταται συναίνεση των δύο γονέων/κηδεμόνων. Δύναται να προσκομισθεί επίσης και πιστοποιητικό περί μη άσκησης ένδικων μέσων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι επήλθε το αμετάκλητο της δικαστικής απόφασης μέχρι και τις 16.09.2021 – και άρα δεν εφαρμόζεται το 1519 ΑΚ-, σύμφωνα με όσα ορίζει η υπό στοιχεία Φ1/117162/ΓΔ4/20-09-2021 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (ανακοινοποίηση στο ορθό στις 21-9-2021).

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 θα αναρτηθεί η ηλεκτρονική αίτηση στο site του σχολείου την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ή εναλλακτικά να επισκεφτείτε τον χώρο του σχολείου.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

 

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» σε πρόγραμμα ERASMUS + ΚΑ122

Με απόλυτη ικανοποίηση για τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ KA122 με θέμα «We dream the M.U.S.I.C: Modern, Unlike, Social, Inclusive Class» ολοκληρώνεται η κινητικότητα 16 εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» (1/11/2022-30/4/2024).  Μέσα από 4 επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως  «4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communicion and Collaboration in Schools» (Φλωρεντία), «From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach» (Βαρκελώνη), «Diversity, Equality and Inclusion» (Βουδαπέστη), «A European School for All Children» (Ρώμη) οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με βασικές δεξιότητες και ψηφιακά εργαλεία, αντάλλαξαν καλές πρακτικές με Ευρωπαίους εταίρους, μετέφεραν την ευρωπαϊκή εμπειρία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και μάθησης σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο. Η εφαρμογή νέων μεθόδων στην τάξη, η ομαδικότητα και η συνεργασία, η διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα εμπνέουν για τη διαμόρφωση ενός σχολείου σε χώρο όμορφο και δημιουργικό, όπου προωθείται η ένταξη και η πολυμορφία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της α΄ γυμνασίου στη Στερεά Ελλάδα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Στερεά Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την πινακοθήκη στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, το Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα, τη Ναύπακτο, την Ιτέα, τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα, την Αράχωβα και το γραφικό Γαλαξίδι.

Συμμετοχή στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης»

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – EUROPE DIRECT ΗΠΕΙΡΟΥ διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης» τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος». Την εκδήλωση συντόνισε ο κύριος Δημήτριος Γκόλας (Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου – Eurore Direct) και μίλησαν ο κύριος Τσουτσοπλίδης Κωνσταντίνος (Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα) και η κυρία Παλαιολόγου Ελένη (Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα).

Οι Senior και Junior Ambassadors του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν μουσικό δρώμενο με το σύνολο παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές/τριες με εργαλείο τη μουσική προάγουν σημαντικές έννοιες για την εποχή μας, όπως η ισότητα, η ένταξη και η συμπερίληψη.

 

Αρχείο

Translate »