Αρχική » Χωρίς κατηγορία

Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Βράβευση της εκπαιδευτικού Σεβαστής Μαλάμου

Με το βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» τιμήθηκε για το τρέχον έτος η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», κα Μαλάμου Σεβαστή, φυσικός. Σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο, 2-12-2023, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης, η κα  Βασιλική Παυλίδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Αστροφυσικής – ΙΤΕ, Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Κρήτης, Πρόεδρος της επιτροπής βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!» απένειμε το βραβείο Δημιουργικής Διδασκαλίας 2023 στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Ακολούθησε παρουσίαση και συζήτηση σε θέματα φυσικής και αστρονομίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Το παρόν έδωσε ο κ. Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, Αντιπρόεδρος της επιτροπής και εμπνευστής του βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!». Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο  με τη στήριξη και την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ, των Πανεπιστημιακών  Εκδόσεων Κρήτης, τoυ Συλλόγου Φυσικών Κρήτης και του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΘΗΝΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

PAMVOTIS TRAVEL (2)

HERODONTUS TRAVEL

ALEXANDRIS BUSES

LOYTSARIS BUS

ARMONIA TRAVEL (3)

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CERN

SKMBT_22323091212421

SKMBT_22323091212420

SKMBT_22323091212411

SKMBT_22323091212410

 

Αγιασμός, μετακίνηση μαθητών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε στους μαθητές μας, μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά! Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11-9-2023  η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 8:30 π.μ και ο αγιασμός θα γίνει στις 9:00 π.μ. Την ίδια μέρα οι μαθητές θα πάρουν βιβλία και θα αποχωρήσουν περίπου στις 10:30.

Μετακίνηση των μαθητών:

α) Οι μαθητές που μετακινούνται με Ταξί- Mini bus ενημερώνονται τηλεφωνικά από το τμήμα μετακίνησης μαθητών της Περιφέρειας Ιωαννίνων.

β) Οι μαθητές που μετακινούνται με ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ (ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ-ΔΟΛΙΑΝΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΠΕΤΣΑΛΙ-ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ) να επικοινωνήσουν για τυχόν απορίες με το Υπεραστικό Κτελ Ιωαννίνων στο 2651083071.

γ) Για τους μαθητές που μετακινούνται με ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

 1. Αναχώρηση 740 από Νεοχωρόπουλο – Πλατεία (μετεπιβίβαση) –Μουσικό
 2. Αναχώρηση 740 από Κόντσικα- Αμπελιά – Ασβεστοχώρι -805 Πεδινή- Πλατεία (μετεπιβίβαση) –Μουσικό
 3. Αναχώρηση 720 από Μπιζάνι – Μπάφρα – Καισάρεια – Πεδινή – 800 Πλατεία – Ναπολέοντος Ζέρβα – Πλατεία Ομήρου – Σπύρου Λάμπρου – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Μουσικό.
 4. Αναχώρηση 740 από Σταυράκι – Εργατικές Κατοικίες Ανθούπολη – Πλατεία – Μουσικό (από το ΙΚΑ).
 5. Αναχώρηση 705απο Ηλιόκαλη – Χαροκόπι – Μουζακαίους – Κουτσελιό – Κατσικάς – Ανατολή – ΚΑ Φεβρουαρίου – Πλατεία – Μουσικό (από το ΙΚΑ).
 6. Αναχώρηση 740 από Αγία Ελένη – Καρδαμίτσια – Νέα Ζωή – Μουσικό.
 7. Αναχώρηση 710 από Περίβλετο – Κρανούλα – Κρύα – Πέραμα – Μουσικό.

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας 2022-2023

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας 2022-2023

Ύλη για κατατακτήριες εξετάσεις σχολ. έτους 2023-2024 στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρέχεται σε μαθητές άλλων σχολείων η δυνατότητα εγγραφής στις τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου καθώς και σε όλες τις τάξεις του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων σε συγκεκριμένα μουσικά μαθήματα, οι οποίες διεξάγονται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Εξεταζόμενα μαθήματα

Τα μαθήματα που εξετάζονται στο πλαίσιο των κατατακτηρίων εξετάσεων είναι τα εξής:

 • Για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου: Ευρωπαϊκή Μουσική Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, καθώς και τα Υποχρεωτικά Ατομικά (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό)

 • Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό) και προαιρετικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

 • Για τη Γ΄ τάξη Γυμνασίου: Ευρωπαϊκή Μουσική Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, τα Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό), Ιστορία Μουσικής και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

 • Για την Α΄ τάξη Λυκείου: Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη και Εισαγωγή στην Αρμονία, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, τα Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό), Ιστορία Μουσικής και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

 • Για τη Β΄ τάξη Λυκείου: Αρμονία, Ανάπτυξη Ακουστικών Ικανοτήτων, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ιστορία της Μουσικής, Υποχρεωτικό Ατομικό Όργανο – Πιάνο και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

 • Για τη Γ΄ τάξη Λυκείου: Αρμονία, Ανάπτυξη Ακουστικών Ικανοτήτων, Μορφολογία, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

Διαδικασία εξέτασης

Οι εξετάσεις ανά μάθημα διεξάγονται ως εξής:

 • γραπτά, ως προς το θεωρητικό μέρος, και προφορικά, ως προς το πρακτικό μέρος (Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη και Εισαγωγή στην Αρμονία),

 • γραπτά (Ιστορία της Μουσικής)

 • δι’ ακροάσεως (Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα, Ατομικό Όργανο Επιλογής).

Αξιολόγηση

 • Η αξιολόγηση της επίδοσης των υποψηφίων σε κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα γίνεται στην εικοσάβαθμη βαθμολογική κλίμακα

 • Επιτυχόντες είναι όσοι έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον τη βαθμολογική βάση δέκα (10) σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα

 • ΚΑΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ κρίνονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι σύμφωνα με τη βαθμολογική τους κατάταξη και τις προκηρυχθείσες θέσεις ανά τάξη

Ημερομηνίες – Εξεταστέα ύλη

 • Με ευθύνη του σχολείου καταρτίζεται το πρόγραμμα των εξετάσεων ανάλογα με τον αριθμό των προς κατάταξη υποψηφίων.

 • Η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για τις δύο τελευταίες λυκειακές τάξεις,  προέρχεται κάθε φορά από την διδαχθείσα ύλη του αμέσως προηγούμενου σχολικού έτους και ανακοινώνεται στο σχολείο με τη λήξη του διδακτικού έτους.

ΠΙΑΝΟ

β γυμνασίου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

γ γυμνασίου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Β λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Α λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Γ λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

ΑΡΜΟΝΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ- ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Γ΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Β΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Α΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Γ΄ Γυμνασίου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Β΄ Γυμνασίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Adobe Scan 30 Ιουν 2022

Δεύτερη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122

Στις 19-24 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η δεύτερη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA122 με θέμα «We dream the M.U.S.I.C: Modern, Unlike, Social, Inclusive Class». Τίτλος του ευρωπαϊκού επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν » From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach» με αντικείμενο τη διεπιστημονική προσέγγιση μάθησης για την απόκτηση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, εισάγοντας τους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics). Οι 4 συνάδελφοι που συμμετείχαν αντάλλαξαν καλές πρακτικές με συναδέλφους από Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιρλανδία και Ιταλία μεταφέροντας την ευρωπαϊκή εμπειρία γεμάτοι ικανοποίηση και ενθουσιασμό. Αναμένουμε τις επόμενες κινητικότητες!

Εργο eTwinning με τίτλο «A world of lakes» για τους μαθητές της α γυμνασίου

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχανε σε έργο eTwinning με τίτλο «A world of lakes». Συνεργαστήκανε με συμμαθητές τους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και μάθανε για τις λίμνες των άλλων χωρών.

https://youtu.be/XhibRiAlgmI

 

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

2023_06_27_ΕΞΕ_71351_1η-Εγκύκλιος-_-ΗΛ_ΕΓΓΡΑΦΩΝ-2023-2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για να δείτε τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων πατήστε στο παρακάτω αρχείο( Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αρχείο

Translate »