Αρχική » EU Info Point

Αρχείο κατηγορίας EU Info Point

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Συμμετοχή των senior ambassadors στην επιμορφωτική ημερίδα στις 6-11-2023

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) για το σχολικό έτος 2023 – 2024, το οποίο υλοποιείται από  το Γραφείο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με υπεύθυνο τον κ. Χάρη Κούντουρο, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με Ακαδημαϊκή Συντονίστρια την Καθηγήτρια Φωτεινή Ασδεράκη, υλοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα στα Ιωάννινα στις 6/11/2023, στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής. Η ομάδα των Senior Ambassadors του σχολείου μας συμμετείχε για πρώτη φορά.

Οι Junior ambassadors με εθελοντές κατασκευάζουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Junior ambassadors με εθελοντές κατασκευάζουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαθαίνουν και ενημερώνουν ταυτόχρονα. Τα αστέρια θα γίνουν δώρα αγάπης σε παιδιά με αναπηρία.

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Σήμερα, 24/1/2024, οι Senior και Junior Ambassadors, καθώς και εθελοντές μαθητές του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικοινώνησαν διαδικτυακά με τον ευρωβουλευτή κ.Μεϊμαράκη Ευάγγελο, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε με συντομία τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτησε με τους μαθητές της και απάντησε σε ερωτήματα, καθώς βασικός στόχος του προγράμματος EPAS είναι η γνωριμία των μαθητών με τους ευρωβουλευτές και τον ρόλο τους στο ΕΚ, ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή των νέων στα κοινά ως ενεργοί πολίτες και στις ευροεκλογές, στην υιοθέτηση των ανθρώπινων αξιών για τη θωράκισή τους από τους κινδύνους και στις πολιτικές που ακολουθεί η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση. Τη συνάντηση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές μας με τον Ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ωδή στη χαρά, Μπετόβεν) και ένα δημοτικό τραγούδι.

 

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+

Μέλη των Senior  Ambassandors του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης για το έτος 2024, που διοργάνωσε το ΙΚΥ, ως Εθνική Μονάδα Erasmus+, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, στα Ιωάννινα την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος.

Οι Senior Ambassandors στην εκδήλωση με θέμα » ERASMUS+ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Μέλη των Senior Ambassandors εκπροσώπησαν το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων στην εκδήλωση με θέμα » ERASMUS+ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου (EUROPE DIRECT), την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

2023-12-12-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-Erasmus

 

Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

(European Parliament Ambassador School-EPAS)

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση από Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως σε μαθητές/τριες των τριών τάξεων του Λυκείου.

Κεντρικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η βασική κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των διαφόρων δράσεων οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος, οι μαθητές/τριες ενημερώνονται για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα για τη χρονιά 2023-2024, η οποία συμπίπτει με την τελική ευθεία προς τις επόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν από τα σχολεία θα δοθεί βαρύτητα στην προώθηση της ενεργούς πολιτειότητας και τη σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών.

 

 

Αρχείο

Translate »