Αρχική » ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αρχείο κατηγορίας ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Παράταση υποβολής έργων για το μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας και ζωγραφικής

Η προθεσμία υποβολής μαθητικών έργων φωτογραφίας και ζωγραφικής για το διαγωνισμό «Το τέλος της μικρής μας πόλης. Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο…» παρατείνεται ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Βράβευση της εκπαιδευτικού Σεβαστής Μαλάμου

Με το βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» τιμήθηκε για το τρέχον έτος η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», κα Μαλάμου Σεβαστή, φυσικός. Σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο, 2-12-2023, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης, η κα  Βασιλική Παυλίδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Αστροφυσικής – ΙΤΕ, Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Κρήτης, Πρόεδρος της επιτροπής βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!» απένειμε το βραβείο Δημιουργικής Διδασκαλίας 2023 στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Ακολούθησε παρουσίαση και συζήτηση σε θέματα φυσικής και αστρονομίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Το παρόν έδωσε ο κ. Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, Αντιπρόεδρος της επιτροπής και εμπνευστής του βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!». Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο  με τη στήριξη και την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ, των Πανεπιστημιακών  Εκδόσεων Κρήτης, τoυ Συλλόγου Φυσικών Κρήτης και του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΘΗΝΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

PAMVOTIS TRAVEL (2)

HERODONTUS TRAVEL

ALEXANDRIS BUSES

LOYTSARIS BUS

ARMONIA TRAVEL (3)

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «”Το τέλος της μικρής μας πόλης”. Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο …»

Το σχολείο μας για δεύτερη σχολική χρονιά υλοποιεί διαγωνισμό Φωτογραφίας και Ζωγραφικής για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ιωαννίνων.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «”Το τέλος της μικρής μας πόλης”. Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο …» εμπνεόμενο από την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Χατζή.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/-τριες να αποτυπώσουν τον φυσικό, ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό πλούτο της πόλης μας και τις αλλαγές που αυτός υφίσταται.

Στα επόμενα αρχεία υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των έργων, καθώς και η έγκριση του διαγωνισμού από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Προκήρυξη διαγωνισμού Μουσικού Σχολείου 2023

έντυπο γονικής συναίνεσης
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ 2023-25

Ύλη για κατατακτήριες εξετάσεις σχολ. έτους 2023-2024 στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρέχεται σε μαθητές άλλων σχολείων η δυνατότητα εγγραφής στις τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου καθώς και σε όλες τις τάξεις του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων σε συγκεκριμένα μουσικά μαθήματα, οι οποίες διεξάγονται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Εξεταζόμενα μαθήματα

Τα μαθήματα που εξετάζονται στο πλαίσιο των κατατακτηρίων εξετάσεων είναι τα εξής:

  • Για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου: Ευρωπαϊκή Μουσική Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, καθώς και τα Υποχρεωτικά Ατομικά (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό)

  • Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό) και προαιρετικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

  • Για τη Γ΄ τάξη Γυμνασίου: Ευρωπαϊκή Μουσική Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, τα Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό), Ιστορία Μουσικής και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

  • Για την Α΄ τάξη Λυκείου: Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη και Εισαγωγή στην Αρμονία, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, τα Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα (πιάνο, κλαρίνο παραδοσιακό), Ιστορία Μουσικής και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

  • Για τη Β΄ τάξη Λυκείου: Αρμονία, Ανάπτυξη Ακουστικών Ικανοτήτων, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ιστορία της Μουσικής, Υποχρεωτικό Ατομικό Όργανο – Πιάνο και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

  • Για τη Γ΄ τάξη Λυκείου: Αρμονία, Ανάπτυξη Ακουστικών Ικανοτήτων, Μορφολογία, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και υποχρεωτικά το Ατομικό Όργανο Επιλογής.

Διαδικασία εξέτασης

Οι εξετάσεις ανά μάθημα διεξάγονται ως εξής:

  • γραπτά, ως προς το θεωρητικό μέρος, και προφορικά, ως προς το πρακτικό μέρος (Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική – Θεωρία και Πράξη, Ευρωπαϊκή Μουσική – Θεωρία και Πράξη και Εισαγωγή στην Αρμονία),

  • γραπτά (Ιστορία της Μουσικής)

  • δι’ ακροάσεως (Υποχρεωτικά Ατομικά Μουσικά Όργανα, Ατομικό Όργανο Επιλογής).

Αξιολόγηση

  • Η αξιολόγηση της επίδοσης των υποψηφίων σε κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα γίνεται στην εικοσάβαθμη βαθμολογική κλίμακα

  • Επιτυχόντες είναι όσοι έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον τη βαθμολογική βάση δέκα (10) σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα

  • ΚΑΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ κρίνονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι σύμφωνα με τη βαθμολογική τους κατάταξη και τις προκηρυχθείσες θέσεις ανά τάξη

Ημερομηνίες – Εξεταστέα ύλη

  • Με ευθύνη του σχολείου καταρτίζεται το πρόγραμμα των εξετάσεων ανάλογα με τον αριθμό των προς κατάταξη υποψηφίων.

  • Η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για τις δύο τελευταίες λυκειακές τάξεις,  προέρχεται κάθε φορά από την διδαχθείσα ύλη του αμέσως προηγούμενου σχολικού έτους και ανακοινώνεται στο σχολείο με τη λήξη του διδακτικού έτους.

ΠΙΑΝΟ

β γυμνασίου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

γ γυμνασίου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Β λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Α λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

Γ λυκείου κατατακτήριες εξετάσεις πιάνου

ΑΡΜΟΝΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ- ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Γ΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Β΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Α΄ Λυκείου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Γ΄ Γυμνασίου

Εξεταστέα ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων – Για την Β΄ Γυμνασίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Adobe Scan 30 Ιουν 2022

“Γυάλινα Γιάννενα”: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας και Ζωγραφικής. Τα αποτελέσματα

Τα έργα των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Ζωγραφικής “Γυάλινα Γιάννενα” : Φωτογραφίζοντας και ζωγραφίζοντας την πόλη που ζούμε, που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων “Νικόλαος Δούμπας”, εκτίθενται στο χώρο του σχολείου και ηλεκτρονικά στην παρακάτω εφαρμογή.

Γυάλινα Γιάννενα

Εγγραφές μαθητών στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων ‘Νικόλαος Δούμπας’ για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν/καταθέσουν την αίτηση από 2-5-2023 έως 31-5-2023 επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ:

Σε μορφή word

ΑΙΤΗΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σε μορφή pdf

ΑΙΤΗΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

email σχολείου: mail@gym-mous-ioann.ioa.sch.gr

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdh-9h9BMqPky9AAyfO3C1TkUT2dpUMTvCDxEKm48toNLkDmQ/viewform

Είναι σημαντικό να τονισθεί, ότι οι υποψήφιοι μαθητές δε χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις. Εξετάζεται η ικανότητα μουσικής αντίληψης των μαθητών οι οποίοι λαμβάνουν οδηγίες από την Επιτροπή Επιλογής για το κάθε μέρος της εξέτασης και για τη διαδικασία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται να δείξουν ικανότητες μουσικής αντίληψης στα παρακάτω:

Α. Αντίληψη του ρυθμού
1. Ο εξεταστής θα δώσει με παλαμάκια στον υποψήφιο μαθητή ένα απλό, σύντομο και απολύτως συγκεκριμένο ρυθμικό σχήμα, το οποίο καλείται ο μαθητής να επαναλάβει. Το ρυθμικό αυτό σχήμα θα παιχτεί από τον εξεταστή δύο φορές διαδοχικά. Στόχος αυτής της εξέτασης είναι η διαπίστωση της ικανότητας του υποψήφιου μαθητή να αντιλαμβάνεται και να αναπαράγει απλές ρυθμικές δομές (δηλ. ρυθμικές μονάδες δύο και τριών χρόνων και, ενδεχομένως, απλούς συνδυασμούς τους).
2. Στην επόμενη φάση ζητείται από τον εξεταζόμενο να συνοδεύσει με παλαμάκια, χρησιμοποιώντας ένα σταθερό ρυθμικό σχήμα, το τραγούδι που επέλεξε να εκτελέσει ο ίδιος (βλ. και Γ. Φωνητική ικανότητα).

Β. Ακουστική ικανότητα
1. Ο υποψήφιος, ακούγοντας από τον εξεταστή τυχαία επιλεγμένες νότες στο πιάνο (με το οποίο δεν έχει οπτική επαφή), καλείται να αναγνωρίσει τη μεταβολή του τονικού ύψους και να την καταδείξει κινώντας το χέρι του αναλόγως προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
2. Στη συνέχεια, αναπαράγει με τη φωνή του ανιόντα (ανεβαστά) και κατιόντα (κατεβαστά) διαστήματα με κοινή ή διαφορετική βάση, μικρές μουσικές φράσεις ή και ολόκληρη κλίμακα, που εκτελούνται στο πιάνο από τον εξεταστή.
3. Τέλος, στο τρίτο μέρος αυτής της εξέτασης, ο εξεταζόμενος πρέπει να απομνημονεύσει και να επαναλάβει σε μη οικείο του απλό όργανο (ξυλόφωνο ή μεταλλόφωνο) μικρές μελωδικές φράσεις μέχρι 5 φθόγγων και σε έκταση μιας οκτάβας, τις οποίες θα παίξει στο πιάνο ο εξεταστής. Ο υποψήφιος δικαιούται να ζητήσει την επανάληψη του θέματος, το οποίο θα εκτελείται χωρίς να έχει ο εξεταζόμενος οπτική επαφή με τα πλήκτρα.

Γ. Φωνητική ικανότητα
1. Ο υποψήφιος καλείται να τραγουδήσει ενώπιον της Επιτροπής ένα τραγούδι της επιλογής του από την τονική βάση που αυτός επιθυμεί.
2. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του πιάνου που παίζει ο εξεταστής, ελέγχεται η δυνατότητα του μαθητή να μεταφέρει το τραγούδι σε άλλες κοντινές τονικές βάσεις, η τονική του ακρίβεια καθώς και η ποιότητα της φωνής του.

Δ. Διάκριση μουσικών φράσεων, ηχοχρωμάτων και μουσικού χαρακτήρα (ακρόαση CD)
Οι υποψήφιοι μαθητές, ακούγοντας ηχογραφημένα μουσικά παραδείγματα από ένα CD, καλούνται να ανταποκριθούν σε 4 μουσικά παιχνίδια:
Στο 1o παιχνίδι πρέπει να αναγνωρίσουν πόσες φορές επαναλαμβάνεται μια συγκεκριμένη μελωδική φράση (μουσικό θέμα ή μοτίβο) σε ένα έργο και να σημειώσουν τον αριθμό στο αντίστοιχο κουτάκι του πρώτου παιχνιδιού. Η φράση αυτή παίζεται αρχικά μεμονωμένη, ώστε να είναι ευκολότερη η αναγνώρισή της από τους υποψήφιους. Στο 2o παιχνίδι πρέπει να σημειώσουν στο αντίστοιχο κουτάκι τον αριθμό των μουσικών οργάνων, τα οποία ακούγονται στο συγκεκριμένο μουσικό απόσπασμα. Στο 3ο παιχνίδι καλούνται να αναγνωρίσουν και να ονομάσουν την κατηγορία (Έγχορδα, Πνευστά ή Κρουστά) στην οποία ανήκουν τα μουσικά όργανα που ακούγονται από το CD. Στο 4ο παιχνίδι το ζητούμενο είναι η σωστή αντιστοίχιση μουσικών κομματιών με δεδομένους τίτλους. Οι υποψήφιοι παρατηρούν στο ειδικό έντυπο χαρακτηριστικούς τίτλους κομματιών δίπλα σε κουτάκια. Οι τίτλοι αυτοί δίνονται σε τυχαία σειρά και αντιστοιχούν σε σύντομα μουσικά κομμάτια που θα ακουστούν από το CD. Οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν σε κάθε κουτάκι τον αριθμό του κομματιού στο οποίο, κατά την κρίση τους, θα ταίριαζε ο δεδομένος δίπλα στο κουτάκι τίτλος.

Ε. Εκτέλεση (προαιρετικά) μουσικού οργάνου
Αν ο υποψήφιος διαθέτει γνώσεις σε κάποιο μουσικό όργανο, μπορεί προαιρετικά να ερμηνεύσει ένα μουσικό έργο της επιλογής του, επιπέδου αντιστοίχου τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

 

Αποτελέσματα μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας και ζωγραφικής

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας και ζωγραφικής

αποτελεσματα διαγωνισμού

Άνοιγμα προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων για 5ήμερη εκδρομή στην Ξάνθη

tasoulas travel (2)

alexandris

armonia travel (2)

lb holidays (2)

πρακτικό σχολείου

 

Το Μουσικό σχολείο σε μουσικοχορευτική εκδήλωση για τη Μικρασιατική καταστροφή

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία  με σχολεία της πόλης μας οργάνωσε την Πέμπτη, 12-5-2022, μια εξαιρετική μουσικοχορευτική εκδήλωση. Το σχολείο μας συμμετείχε με την παραδοσιακή του χορωδία υπό την καθοδήγηση της κα Γεωργίας Καρβούνη (διεύθυνση χορωδίας) και του κ.Νεκτάριου Παπαγεωργίου..

Αρχείο

Translate »