Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Archive for the ‘ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ’ Category

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 μπορούν να προμηθεύονται τη Βεβαίωση Συμμετοχής τους από το σχολείο κάθε Πέμπτη από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 20-6-2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄Γυμνασίου για το σχ. έτος 2018-2019.

Ενημερωθείτε εδώ για τα αποτελέσματα.

 

 

 

Την Τρίτη 29/5 οι μαθητές του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες ( μπάσκετ, βόλευ, ποδόσφαιρο) που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Λιμνοπούλας.

 

Την Παρασκευή 25/5  πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μουσική εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους όπου συμμετείχαν οι μαθητές των μικρότερων τάξεων του σχολείου μας. Την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών μας και να θαυμάσουν τα παιδιά τους!

« 1 της 3 »

Δείτε το πρόγραμμα και τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών μαθημάτων 2018.

2018_6_15_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ_2018

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για τις εξετάσεις επιλογής.

Οι εξετάσεις επιλογής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και θα διεξαχθούν στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.
Οι εξετάσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ΓΡΑΠΤΕΣ και ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ. Αντικείμενα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι η Διάκριση Ηχοχρωμάτων, η Ρυθμική, Ακουστική και Φωνητική αντίληψη-ικανότητα. Πιο αναλυτικές πληροφορίες ακολουθούν παρακάτω.
Οι ΓΡΑΠΤΕΣ εξετάσεις πραγματοποιούνται την πρώτη μέρα και την ίδια ώρα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας στις 10:00 πμ. Για το λόγο αυτό, ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι οφείλουν να παρευρίσκονται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 09:00 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και να κρατούν μαζί τους ένα στυλό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποψήφιος που δεν έχει προσέλθει στις ΓΡΑΠΤΕΣ εξετάσεις, αποκλείεται από τις προφορικές και δεν γίνεται δεκτός στο Μουσικό Σχολείο.
Μετά τις γραπτές ακολουθούν οι ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ εξετάσεις, κατά τις οποίες οι μαθητές εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής. Η Επιτροπή Επιλογής ορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και σε κάθε περίπτωση δεν περιλαμβάνει καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Όλοι οι υποψήφιοι που προσήλθαν στις γραπτές χωρίζονται αμέσως μετά σε γκρουπ, ώστε να εξεταστούν προφορικά από την Επιτροπή και ορίζονται η ώρα και η μέρα εξέτασης του κάθε γκρουπ.
Οι μαθητές πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι (ελληνικό ή ξένο) της επιλογής τους, με μελωδική γραμμή (όχι ραπ!).

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο εξέτασης

Γραπτές εξετάσεις – Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 10:00 π.μ.
Αντικείμενο: Διάκριση Ηχοχρωμάτων
Οι υποψήφιοι ακούν ένα CD από το υπουργείο που περιέχει ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα και πρέπει να αναγνωρίσουν:
α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος.
β) πόσα όργανα ακούγονται σε κάποιο μουσικό απόσπασμα.
γ) τις βασικές κατηγορίες οργάνων – Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά.
δ) το ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.

 

Προφορικές εξετάσεις – Τετάρτη 20  Ιουνίου 2018.
Αντικείμενα: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα
Ο υποψήφιος πρέπει:
α) να τραγουδήσει ένα τραγούδι (ελληνικό ή ξένο) της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει.
β) να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
γ) να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αν ο ήχος που ακούει ανεβαίνει ή κατεβαίνει.
δ) να επαναλάβει στο ξυλόφωνο μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) που ακούει παιγμένη στο πιάνο.
ε) προαιρετικά – εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου, να παίξει ένα κομμάτι της επιλογής του.

 

Υπολογισμός Τελικής Βαθμολογίας
Τελική Βαθμολογία = (Άθροισμα 4 Αντικειμένων) / 4 , αν ο υποψήφιος εξεταστεί προαιρετικά και στο όργανο (5ο Αντικείμενο), τότε Τελική Βαθμολογία = (Άθροισμα 5 Αντικειμένων) / 5.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την επομένη της τελευταίας μέρας των εξετάσεων στο Σχολείο και στη Δ/νση Δ.Ε.Ιωαννίνων. Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών που μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων είναι 48.
Οι εξετάσεις είναι γενικά απλές και κατανοητές, επειδή απευθύνονται και σε μαθητές που δεν γνωρίζουν μουσική εκ των προτέρων. Συμπερασματικά οι υποψήφιοι (αλλά και οι γονείς!) πρέπει απλά να είναι ψύχραιμοι!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο παιδί σας!

Παράδειγμα Ηχητικού CD (2011)
Τα παρακάτω ηχητικά αποσπάσματα είναι από τις Εξετάσεις Επιλογής του Ιουνίου 2011.
Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απαντήσεις των φετινών εξετάσεων, των οποίων τα μουσικά ερωτήματα θα είναι διαφορετικά!

 

 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο έδωσε και αυτό το παρών στη μεγάλη γιορτή του Run Greece!!! 35 μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν και έτρεξαν μαζί!!! Ο Δημήτρης Σπυρογιώτης στην πρώτη δεκάδα!!! Μπράβο σε όλους!!!

 

Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 6-6-2018 και ώρα 15:00.

Κατεβάστε την εγκύκλιο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΑΣ ΑΚΑΔ ΕΤΟΥΣ 2018-19_ ΑΔΑ ΩΩΒ0465ΧΘ7-Ω1Ν

 

 

 

 

 

 

Κάθε τόπος και το τραγούδι του, αλλά , το << κοινόν>> της ανθρώπινης φύσης και η απαρχής διαλεκτική κοινωνικότητα υπερβαίνουν  σύνορα, καταργούν αποστάσεις και αψηφούν το χρόνο. Ηχοχρώματα, μοτίβα, στίχοι, τεχνικές και πρακτικές , μέσα από διαρκή ώσμωση στο πολιτισμικό δίκτυο της Ανατολικής Μεσογείου, γίνονται όχημα αιώνων που αφήνει το άρωμά του στο διάβα των καιρών, στη σκυταλοδρομία της ζώσας πραγματικότητας. Με αφορμή το γεγονός του πολιτιστικού δικτύου δημιουργήσαμε μια μουσική ιστορία με δάνεια και αντιδάνεια στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Το διαχρονικό όχημα ανταλλαγής το ονομάσαμε << Μουσικό Καραβάνι>>

Χαιρετισμός Διευθυντή, κ. Αθανασίου Τσάνη

Κείμενο εκδήλωσης, κ. Ξανθίππης Δερέκα

 

 

 

 

 

Οι αιτήσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2018-19 ξεκινούν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου 2018.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση είτε απευθείας στο σχολείο μας, είτε ηλεκτρονικά στο mail@gym-mous-ioann.ioa.sch.gr ή με fax στο  2651065457.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2018-19

ΕΞΕ – ΚΠ – 67499 – 2018 -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »