Αρχική » 2024 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2024

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Επίσκεψη – πεζοπορία των μαθητών της Β’ Γυμνασίου στη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα.

Επίσκεψη – πεζοπορία των μαθητών της Β’ Γυμνασίου στη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Χάνι του Εμίν Αγά

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου στο Χάνι του Εμίν Αγά που στεγάζει σήμερα την έκθεση του Μουσείου Πολέμου 1912-13.
Κειμήλια, φωτογραφικό υλικό και πίνακες ζωγραφικής του Κενάν Μεσαρέ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών χάρη σε μια εξαιρετική ξενάγηση.

eTwinning: “I WILL SURVIVE”: 2η Δραστηριότητα των μαθητών για το bullying

Μαθητές από την Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας, στα πλαίσια του έργου eTwinning: “I WILL SURVIVE” που συμμετέχει το σχολείο μας, σε συνεργασία με άλλα σχολεία από την Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Πορτογαλία, συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της δεύτερης δραστηριότητας που αφορούσε το bullying. Στη συνέχεια, θα «συναντήσουν» διαδικτυακά τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία, ώστε να κάνουν από κοινού δραστηριότητες πάνω στον σχολικό εκφοβισμό και τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η δραστηριότητα των eTwinners:

https://www.youtube.com/watch?v=sDo9wASOOKo

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Γεωργούλη Αλέξη στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, οι Senior και Junior Ambassadors του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τον ρόλο του ευρωβουλευτή και τους τρεις πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: το Συμβούλιο, την Επιτροπή και το Κοινοβούλιο. Αναφέρθηκε σε θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε παρεμβάσεις για την οικονομική ενίσχυση του πολιτισμού και για την ισότιμη αναγνώριση των πτυχίων. Σχετικά με τους καλλιτέχνες και τη μουσική επισήμανε την ανάγκη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων μέσα από σχετικές οδηγίες που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Τέλος, επισήμανε στους μαθητές τα νομικά πλαίσια για την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση της. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με το μουσικό σύνολο του κ. Ακρίβου.

Επίσκεψη Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκαν το σχολείο μας μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων συζήτησαν για θέματα που τους αφορούν, μουσικά και μη, τραγούδησαν, χόρεψαν και συνέπραξαν σε διάφορα μουσικά είδη.

Επίσκεψη Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκαν την πόλη μας και το σχολείο μας μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μουσικά τραγούδια και να συζητήσουν μεταξύ τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και μιας περαιτέρω συνεργασίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής

ATT64638

Διευκρινισεις και παραδειγματα σχετικα- με το μαθημα Μουσικη- Αντιληψη- Θεωρια και Αρμονια

ΦΕΚ 2858-28.12.2015 (απο-σπασμα)-Συμβολα αρμονικων βαθμιδων

 

 

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

 

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στην «Ημέρα Φυσικών Επιστημών» στο Αρσάκειο Ιωαννίνων

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές Λυκείου του σχολείου μας παρακολούθησαν την «Ημέρα Φυσικών Επιστημών» που διοργάνωσε το Αρσάκειο Ιωαννίνων. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταμάτιος Κριμιζής, ομότιμος Διοικητής Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, επικεφαλής ερευνητής, NASA Voyager 1 & 2 και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: «Διαστημικές αποστολές: Απόκτηση γνώσης σε αχαρτογράφητα νερά» και ο κ. Ευάγγελος Γαζής, ομότιμος καθηγητής Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ, με θέμα: «Η Σωματιδιακή Φυσική με γεύσεις, χρώματα και αντι-ύλη σηματοδοτεί φαινόμενα της Κβαντικής Τεχνολογίας». Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιελάμβανε πειράματα επίδειξης από τους ίδιους τους μαθητές και από τους υπεύθυνους ΕΚΦΕ για τους μαθητές, καθώς και διδακτικά σενάρια για εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων … «Στα υπόγεια της Ζωσιμαίας Σχολής…»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με αφορμή τον εορτασμό της 27ης  Ιανουαρίου ως Ημέρας  Μνήμης του Ολοκαυτώματος  οι εκπαιδευτικοί-πρεσβευτές, οι μαθητές-πρεσβευτές του προγράμματος αλλά και πολλοί μαθητές του σχολείου μας τίμησαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας με τρόπο βιωματικό. Αρχικά, επισκέφτηκαν -εκτός σχολικού ωραρίου- την έκθεση «Στα υπόγεια της Ζωσιμαίας Σχολής: ένας άγνωστος χώρος κράτησης στα κατοχικά Γιάννενα» που διοργάνωσε η Σχολή Καλών Τεχνών  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεγάλη επιτυχία (18-31 Ιανουαρίου) στον  χώρο της Παλιάς Ζωσιμαίας Σχολής (1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων). Πρωτότυπα εικαστικά έργα φοιτητών της Σχολής, εμπνευσμένα από μαρτυρίες των ανθρώπων που κρατήθηκαν στα υπόγεια του σχολείου, προφορικές και γραπτές, έριξαν πραγματικά φως σε άγνωστα και θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στον χώρο του ιστορικού εκπαιδευτηρίου.  Η ξενάγηση από τους συντελεστές της έκθεσης και η παρουσία των δημιουργών προκάλεσε ενθουσιασμό και ταυτόχρονα προβληματισμό. Ο θετικός αυτός αντίκτυπος στους μαθητές αποτυπώθηκε κατόπιν σε έντυπα φύλλα εργασίας και κυρίως στη διάχυση που έλαβε χώρο στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μέσω δικής τους εργασίας με φωτογραφικό υλικό αναλαμβάνοντας εκείνοι τον ρόλο του «ξεναγού». Οι μαρτυρίες του Ερρίκου Λεβή, της Άρτεμις Μιρόν, του Νίκου Σαρρέα, του Σωτήρη Ράτσικα και όσων κρατήθηκαν στα κρατητήρια του 1943 σε διάφορους χώρους των Ιωαννίνων χαράχτηκαν έντονα στη μνήμη των μαθητών  με τρόπο που ένας εκπαιδευτικός αδυνατεί να πετύχει μέσα στα στενά όρια της ύλης ενός σχολικού βιβλίου Ιστορίας και μιας σχολικής διδασκαλίας.  Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών που συνδυάζοντας την Ιστορία με την Τέχνη προσέλκυσε το ενδιαφέρον της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας.

Παρουσίαση

Αρχείο

Translate »