Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αρχείο κατηγορίας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Μουσική εκδήλωση του σχολείου μας τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τελικό Συναυλία μαθητών πρόγραμμα Α’ μέρος

Τελικό Συναυλία μαθητών πρόγραμμα Β’ μέρος (1)

Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στην αίθουσα Δ. Χατζή

Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00 μ.μ., στην αίθουσα του πολιτιστικού χώρου «Δ. Χατζής», εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας τίμησαν τον Δημήτρη Χατζή,  συγγραφέα του βιβλίου «Το τέλος της μικρής μας πόλης».  Ο τίτλος  αποτέλεσε πηγή έμπνευσης  για τον φετινό μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας και ζωγραφικής «”Το τέλος της μικρής μας πόλης”.  Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο …», στον οποίο συμμετείχαν 20 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων με 140 δημιουργίες μαθητών. Στην εκδήλωση, πλαισιωμένη από λόγο, μουσική και θεατρικό δρώμενο, απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις του διαγωνισμού.

Ορίζοντες με το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας»

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, και ώρα 9:00 π.μ., στο πλαίσιο της ημέρας «Ορίζοντες με το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων» προσκάλεσε τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ιωαννίνων και έζησαν μια περιπέτεια ενημέρωσης και γνώσης στον χώρο του σχολείου διάρκειας, περίπου, δυόμιση ωρών.

Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου και πληροφορήθηκαν για τη φιλοσοφία, τις αξίες και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα μέσα από την ενημέρωση  και την περιήγηση στον χώρο του σχολείου, με διαδραστικό τρόπο, να ανακαλύψουν  και να παρακολουθήσουν σύντομα αντιπροσωπευτικά προγράμματα, εργαστήρια, δραστηριότητες που είναι ενταγμένα στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και πιστεύουμε να αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία γι’ αυτούς.

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη Δημήτριο στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, οι Senior και Junior Ambassadors του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Δημήτριο Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες συζήτησαν με τον ευρωβουλευτή για θέματα που απασχολούν τους ίδιους ως μαθητές σήμερα και ως αυριανούς πολίτες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο. Η συνάντηση μας έκλεισε μουσικά με τους μαθητές του μουσικού συνόλου του κ. Παπαγεωργίου Νεκτάριου.

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σας υπενθυμίζουμε ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΦΑΑ 2024

Μουσική εκδήλωση «Ένα τραγούδι – δυο γενιές»

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση μαθητών και γονέων. Οι γονείς συνεργάστηκαν με τα παιδιά τους και υπήρξε ένα συγκινητικό αποτέλεσμα για τους παρευρισκόμενους. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την όμορφη παρουσίαση.

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Την Τετάρτη, 10-4-2024, επισκέφτηκε το σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Αλίμου με το παραδοσιακό του σύνολο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων αντάλλαξαν απόψεις και αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική. Τους μαθητές/τριες περίμενε και μία έκπληξη, καθώς οι εκπαιδευτικοί κ. Παπαγεωργίου Νεκτάριος και κ. Παπαγεωργίου Βασίλειος επικοινώνησαν με τους μουσικούς κ. Χαλιγιάννη Θωμά, κ. Παπακώστα Γιάννη και κ. Μπραχόπουλο Μιχάλη, οι οποίοι κατάφεραν να παρευρεθούν και με μεγάλη τους χαρά και συγκίνηση να μιλήσουν στους μαθητές/τριες για την παραδοσιακή μουσική και όλοι μαζί να συνυπάρξουν μουσικά.

Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας διοργάνωσαν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο συνέδριο:

  • την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, με την εργασία «Μαζί είναι καλύτερα» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κουτσοθανάση Αγγελική,
  • την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, με την εργασία «Φιλοτεχνώντας έναν καλύτερο … κόσμο» και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Μάγκα Ελένη, κ. Γιάγκα Ιωάννα, κ. Σέλιο Οδυσσέα,
  • την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, με την εργασία «New Life. Δύο κόσμοι ενώνονται μέσα από τη μουσική πράξη» και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Παπαγεωργίου Νεκτάριο και κ. Τέλλη Παναγιώτη.

Φυσικό info-point

Oι Senior και Junior Ambassadors του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» δημιούργησαν στον χώρο του σχολείου σημείο ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αντιπροσωπεύει 450 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το φυσικό info-point δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μάθουν για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στη διαδικτυακή εκδήλωση: «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η γνώμη σου μετράει»

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση: «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η γνώμη σου μετράει» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών αποτελεί ένα από τα εργαλεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους πολίτες της, ώστε με τη συμμετοχή τους να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να συμβάλλουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στη χάραξη ευρωπαϊκής πολιτικής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν τη σημασία της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, στην ανάδειξη σημαντικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας και στα αποτελέσματά τους, στη παρουσίαση τρεχουσών πρωτοβουλιών οικολογικού ενδιαφέροντος, στην ανάδειξη της κοινότητας mazi.eu, στην εκπαιδευτική εργαλειοθήκη της  Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για σχολεία και εθελοντές.

Αρχείο

Translate »