Αρχείο ημέρας 10 Φεβρουαρίου 2024

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Επίσκεψη Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφτηκε το σχολείο μας η γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και μας παρουσίασε το πολιτιστικό πρόγραμμα Γαλλοφωνίας που υλοποιεί. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες του παραδοσιακού συνόλου του σχολείου μας παρουσίασαν τοπικά τραγούδια και δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων.

Συνάντηση με την ευρωβουλευτή κυρία Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, οι Senior και Junior Ambassadors του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση με την ευρωβουλευτή κυρία Κουντουρά Έλενα, η οποία έχει διατελέσει και Υπουργός Τουρισμού. Η κυρία Κουντουρά είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας Left στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) και μέλος των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE).

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στη στήριξη και προστασία ατόμων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άτομα με αναπηρία, γυναίκες, σε περιβαλλοντικά ζητήματα, σε θέματα που αφορούν τους νέους, στον τουρισμό, στη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα ότι, η ισότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο αποτελούν τη βάση για υγιείς σχέσεις και για μια ζωή δημιουργική. Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι.  Άνδρες και γυναίκες αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας μια χαρούμενη και ευτυχισμένη κοινωνία. Η συνάντηση έκλεισε με μουσική από τους μαθητές/τριες.

Αρχείο

Translate »