Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης της μουσικής στην εκπαίδευση των νέων

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης της μουσικής στην εκπαίδευση των νέων

    Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28-2-2018 με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας για μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, που είχε ως στόχο την ανάδειξη του παιδαγωγικού ρόλου της μουσικής στην εκπαίδευση των νέων.

    Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο πραγματοποιήθηκε δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και μεγάλης συμμετοχής, έλαβαν μέρος συνολικά 210 μαθητές και είχαν την ευκαιρία μέσα από μια διαδοχή ήχου, ρυθμού, τραγουδιού και χορού να κάνουν ένα όμορφο ταξίδι στο χώρο της μουσικής και να αντιληφθούν ταυτόχρονα την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

   Χάριν της οργάνωσης αλλά και της ευρηματικότητας και της φαντασίας των καθηγητών του σχολείου, το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών κρατήθηκε αμείωτο για 2 ώρες επιδεικνύοντας εξαιρετική συμμετοχική συμπεριφορά.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και αρκετοί γονείς μαθητών του Δημοτικού οι οποίοι έφυγαν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση που τους έγινε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης τόσο για τα μαθήματα μουσικής παιδείας όσο και για αυτά της γενικής παιδείας.

   Παραβρέθηκαν και τίμησαν της εκδήλωσή μας ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τζίμας Γρηγόριος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική συνεργασία του, καθώς και η σχολική σύμβουλος κ. Ανδρέου Έλενα την οποία επίσης ευχαριστούμε για τις συμβουλές της και το αμέριστο ενδιαφέρον της για το σχολείο μας.

 

Αρχείο

Translate »