Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργάνωσαν με επιτυχία την προσομοίωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο: “Πάρε τη λέξη μου δώσ’ μου το χέρι σου”: Ορθώνοντας τον Λόγο ενάντια στη βία. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».
Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ηπείρου και παρουσίασαν εργασίες, δοκίμια, θεατρικά δρώμενα και άλλες δημιουργικές προσεγγίσεις.
Οι μαθητικές ομάδες ανέδειξαν τις πολυδιάστατες όψεις της βίας και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή, ανέπτυξαν προβληματισμούς και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, της σχολικής και κοινωνικής βίας, καθώς και της επιθετικότητας στον δημόσιο λόγο.
Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων με τη συμβολή και συνεργασία των εκπαιδευτικών Γιάγκα Ι., Μαλάμου Σ., Μάγκα Ελ., Πιτούλη Ελ., Κέντρου Ειρ., Πρεβεζιάνου Ειρ. συμμετείχαν στο συνέδριο με την εργασία “Πληγωμένη Ειρήνη”.
Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να εκφραστούν, να προβληματιστούν και να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη του λόγου ως εργαλείου ειρήνης και συνύπαρξης.












More from my site