Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Αιτήσεις-διαδικασία επιλογής για την Α’ τάξη Γυμνασίου κατά το σχ. έτος 2016-2017

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Translate:

Αιτήσεις-διαδικασία επιλογής για την Α’ τάξη Γυμνασίου κατά το σχ. έτος 2016-2017

mΓια την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2016-2017, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2016. Μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2016, ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή.

Τις εργάσιμες ημέρες του διαστήματος από 16 έως και 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την επιλογή των μαθητών για τα Μουσικά Σχολεία. Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια  επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016.

Εγκύκλιος διαδικασίας εγγραφής

Κατεβάστε την αίτηση  εδώ

Προαιρετικά, οι υποψήφιοι μπορούν να εξεταστούν και

σε μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό, σε επίπεδο Κατωτέρας Σχολής).

Ειδικότερα:

  • Ο μαθητής καλείται να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει
  • Ο μαθητής καλείται να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
  • Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
  • Ο μαθητής καλείται να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
  • Ο μαθητής καλείται, μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα, να αναγνωρίσει: α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού, β) τις βασικές κατηγορίες οργάνων – Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά και γ) τo ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.
  • Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο – ξυλόφωνο – μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) παιγμένη στο πιάνο
  • Ο μαθητής – εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου) – εκτελεί ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός πενθημέρου. Οι γονείς-κηδεμόνες των επιτυχόντων μαθητών θα πρέπει, από την 1η Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν στο σχολείο προκειμένου να λάβουν σχετικό έντυπο, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή τους στο Μουσικό Σχολείο.

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχείο

Translate »